perjantai 21. syyskuuta 2012

Syksyn tuntua


Sain miehenkin kirjoittamaan sanasen tiistain tapahtumista tontilla. Omalta osalta yritin vaan lasten kanssa pysyä pois jaloista ja kävimme läheisen päiväkodin pihassa keinumassa.

Homman nimi, pintavaa'itus, ja sen vaatimat lasermittaukset. Käytännössä saadaan (kai) tonttimme profiili selville ja voidaan jatkaa maatöiden ja perustuksen suunnittelun kanssa, kun on lähtökohdat selvillä.

Ole hyvä Vilho:
On tiistai ja olen vastaavan työnjohtajan apuna mittaamassa tontin korkeuksia. Hän singahtelee mittakepin kanssa puolukan varpujen ja kaatuneiden runkoja yli kivien välissä ja huutelee lukemia: "Yks pilkku seittemän pakkasen puolella!" Kirjaan karttaan mahdollisimman hyvin näitä tuloksia. Laser piipittää, kun mittakeppi on oikealla kohdalla. Tontti on "haastava", mutta ei mahdoton. Siitä tulee "hyvä, kun tehdään hyvin". Alkaa sataa. Lapset juoksevat jo autolle; ovat käyneet läheisen päiväkodin pihassa. Valmista tuli.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Etenee!

Nyt on pankkia, pääsuunnittelijaa, korttelikokousta, timpuria ja hei, vuokrasopimus! Eli nimet alla ja edistämme tätä aivan todella eteenpäin. Kannustalo tuntuu meidän ratkaisulta ja kaupunkikin näytti alustavassa katselmuksessa vihreää valoa suunnitelmillemme, vaikka rakennusala ylittääkin hiukan kaavan salliman rajan.

Nyt kun pohja alkaa hahamottumaan melko selväksi, pyysimme vielä arkkitehtisetääni kommentoimaan pohjapiirrosta. Ja yön pimeinä tunteina piirretty luonnos sai meidät todella innostumaan. Sedän ehdotuksessa on keittiö ja olohuone siirretty talon eteläpäätyyn ja sinne missä valo todella on. Makuuhuoneet taas ovat talon toisessa päädyssä omassa rauhassaan. Maanantaina taidamme näyttää tätä Kannustalon kontaktillemme myös. Taitaa mies pudota tuoliltaan :P