torstai 26. joulukuuta 2013

Valoisampaa kohti

Talossa on lämpö päällä ja villat katossa. Huippuimuri nielee keittiössä ylimääräisiä kosteushuuruja ja ikkunat auki aina kun työmiehet touhussaan. Veimme kosteus/lämpömittarit ylä- ja alakertaan. Arvot liikkuivat 50% tuntumassa eli suht kuivilla ollaan jo. Mukavampi tosin vielä olisi kun pakkanen paukkuisi ainaisen vesisateen sijaan. 

Levytys talon sisällä on edennyt pian täyskorkeaan talopäätyyn. Talon kylpyhuone on saanut muotonsa, kun tiiliseinät kohosivat myös sinne. Etsimme edelleen täydellistä peilikaappia valolla, mutta moni muu asia ollaan saatu päätettyä. Yhtäkkiä piti mm tietää pyyhepatterin mitat ja muoto, että saatiin sähkökin juuri oikealle paikalle. Valitsimme valkoisen mallin RejDesignilta. 

Levytyksen jälkeen työvuorossa onkin sitten tasoitus ja maalaus. Nyt alkaa olla sellainen tutina, että meille valmistuu uusi koti! Todella vaikea uskoa, että olisi sauna, tiskikone ja takkakin vielä joskus <3 Vuokrakodin keltaiset tapetit tympii niin..



maanantai 9. joulukuuta 2013

Villoja hah

Jos ja jos, niin villatkin olisivat jo katossa, mutta ei, kun ei. Viime viikkoinen toimitus kilpistyi siihen, että villoja oli tilattu paikalle liian vähän. Kovasti tekisi mieli syyttää sormella jotakin, mutta ei taas oikein tiedä, että ketä ja mitä siitä sitten oikein kostuisi? Eli, uusi yritys ylihuomenna. -- Kun villat vihdoin saadaan kattoon, voi lämmönkin VIHDOIN kytkeä talossa päälle! (Kai se sitten kanssa toimii aina?)

Muurari muuraa nyt kylpyhuoneen seiniä. Mietinnässä on saunan ja suihkutilan välinen lasiseinä (kuinka avoimeksi jättää ikkunapinnat). Samoin kiuas, kattopaneelit ja peilikaappi.

Samaan aikaan syksy vaihtui talveksi: yläkertaan on viritetty joulutähti. Ja eteiseen hankkimamme matto on saanut ainakin lvi-firman miehet hymyämään :)

Tässä kuvassa tikkaat ovat jo suorassa..