lauantai 26. tammikuuta 2013

Kohti rakennuslupaa

Heti, kun vuosi vaihtui, tuli kauhea kuumotus, että tänä vuonna se kaikki tulee tapahtumaan. Ainakin yksi muutto, valintoja, päätöksiä, esikoisen koulun aloitus, kaikki. Olemme käyneet kiintokalustekaupoilla. Ensi viikolla tapaamme LVI-suunnitelijamme. Rakennuslupaa varten pitäisi myös kiertää tulevia naapureita, jotka toivon mukaan ovat suotusia suunnitelmillemme.

Kiintokalusteiden osalta olemme pyytäneet tarjouksia kolmesta eri paikasta: Isku Keittiöt, Kvik ja Topi-keittiö. Keittiön pohja osoittautuikin hiukan haastelliseksi, jotta työtasoa saataisiin mahdollisimman paljon. Saarekkeeseen emme halunneet vesipistettä ja liesi tuulettimen kera tuntui hiukan konstikkaalta keskellä korkeaa tilaa. Palataan tähän vielä aiemmin, kun kaikki tarjoukset on meillä kuvineen. Nyt keittiö kulkee suunnitelmissamme valkoisena vetimettömänä ja virtaviivaisena.

LVI-asioissa saimme tarjouksen Talobit-nimiseltä fimalta, joka olisi tarjonnut koko touhun töineen kaikkineen aika houkuttelevallakin tavalla. Jokin siinä kuitenkin pidätteli meitä.. Tuli tunne, että kun nyt on tähän räätälöityyn talourakkaan lähdetty, pidetään se loppuun saakka "omissa käsissä". Käytännössä kaikki kontaktit tulee kokeneen timpurimme tai vastaavan mestarimme kautta: tutuntuttuja tai tuttuja.

Istuin myös ystäväni kanssa iltaa tässä iltana eräänä ja pyöriteltiin pohjapiirrosta yhdessä unelmoiden. Korkeaan tilaan (keittiö, olohuone) mietimme vaneria tai käsittelemätöntä lautaa kattoon. Lattia puolestaan saisi mennä vaaleana parkettina tai laminaattina. Yritämme päästä käymään Novafloorin lattianäyttelyssä katsomassa vaihtoehtoja ihan tässä lähiaikoina. Saima-parketti on yksi vaihtoehdoista >3

Tuleva talomme piparkakkuisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti