torstai 12. syyskuuta 2013

Putkia ja putkimiehiä

Saatiinpa me se lattiavalu niin kuin ajateltiin! Pari mutkaa matkaan teki putkimiehet, jotka ilmaantuivat ensin väärään aikaan (eli eivät siis ilmaantuneet silloin, kun oli sovittu). Ja sitten, kun heidät paikan päälle saatiin, olisivatkin laittaneet meille viemäriputket, jotka laitettiin jo kesällä! No, pienellä painostuksella, saatiin vipinää kinttuihin ja asioita tapahtumaan.

Viikko sitten siis asennettiin ne käyttövesiputket, joita kaipailimme. Maanantai 9.9 käytettiin verkkojen asentamiseen ja tiistaina tuli sitten perään lattialämmitysputket. Yläkerran lämmitys tehdään myöhemmin (kun on lattiaakin) ja sen lämmitys päätettiin nyt hoitaa lämmönluovutuslevyin. Autokatoksen varastoon tulee puolestaan pieni patteri.

Eilen keskiviikkona valettiin lattia ja meillä on siis lattia :) Kuvat laitan myöhemmin.

Tässä tulevat suihkujen paikat kylpyhuoneessa.

Ja talo lämpiää.
Tällä välin on tapahtunut muitakin isoja asioita, joista ei alkuun kehdannut kohistakaan. Olemme myyneet nykyisen asuntomme ja muutamme hetkeksi vuokralle lähelle tulevia kotikontuja; keskusta-asuminen vaihtuu lähiöelämään. Näin ehkä voi pimenevinä syysiltoina käväistä talolla hiukan helpommin ja lasten kulku kouluun sekä päiväkotiin lyhenee. Haikea on samalla olo, kun erittäin ihana puutalokotimme jää muistojen kansioihin..

Pari viikkoa (vai viikko) sitten tilasimme myös takan taloon ja tässä valitsemamme Tiilerin malli:

Mustalla rautaluukulla. Noita mosaikkeja vielä mietin..2 kommenttia:

  1. Oi, teillä tehty jo valu �� Meillä olisi ensi viikolla puolet talosta ja sitten viikko niin loput. Sitä odotellessa! Niin ja hieno takka! Itseä hieman harmittaa, ettei meille tule takkaa.

    VastaaPoista
  2. Valu tehty ja sisäseinät nousee! Eräs kaksi taloa rakentanut tuttava "tsemppasi" sanomalla, että tästä eteenpäin kestää vielä ikuisuus ennen kuin valmista..

    VastaaPoista