sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Rakennuslupahakemus jätetty!

Yksi virstanpylväs tämäkin eli perjantaina jätimme rakennuslupahakemuksemme kaupungin rakennusvalvontaan. Katstotaan sitten millaisen rumban takana on itse luvan saanti. Kuultu on jo kuinka jotkut muuttovalmiin taloprojektinkin kanssa pakertavat ja ovat neljäkin kertaa vieneet jos jonkinlaista tarkennosta viranomaisille.. Mutta sisässä ovat! Keskiviikkona kokoontuvat papereita ihmettelemään.

Oma asiansa tässä paperien paljoudessa oli rasitesopimus, joka meidän piti tehdä kaupungin kanssa. Eli kun talo menee esim. autokatoksen routaeristeiden ja katon osalta naapuritontille, me "rasitamme" sitä ja silloin tehdään sopimus, jossa kaikki mitat kuvineen allekirjoituksineen. Tässä tietenkin voi miettiä miksi kaava on piirretty siten, että kaikille näitä rasitteita muodostuu ja joillekin alueelle rakentaville jopa useamman eri tahon kanssa. Mutta pieniähän tonttimme ovat ja siksi näitä rasitteita väkisin syntyy.

Kova rutistus on ollut koko perheellä flunssien, yo-kirjoitusten ym. kanssa ja nyt meillä on viikon hiihtoloma! Tarkoitus on tehdä päätöstä keittiöstä ja lähettää tarjouspyynnöt LVI ja maalämpöurakoita, ja lapsille luvatut Fun Park sekä Eden.

Tältä näytti tulevat maisemamme tänään. Pian on kevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti